Norm: Verzorgingslokaal - Aardgas en elektra

Inhoud van deze pagina

Tips

  • De inspectiepunten voor elektrische keukenapparaten zijn:
    • De mechanische toestand is in orde, rekening houdend met vocht, vuil en corrosie.
    • Beschermings- en aardleidingen zijn niet onderbroken.
    • Hulpmiddelen, bedieningsorganen, contacters en schakelaars en relais alsmede waarschuwingsborden zijn in goede staat.
    • Aansluitleidingen of verplaatsbare leidingen zijn niet beschadig of ondeugdelijk gerepareerd.
    • Het elektrische keukenapparaat is bereikbaar voor bediening, onderhoud en inspectie.
    • Er zijn geen tekenen aanwezig die wijzen op een te hoge temperatuur.
    • Beveiligingstoestellen juist zijn gekozen en correct afgesteld en worden periodiek gecontroleerd volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
    • Er zij voldoende trekontlastingen aanwezig en leidingen zijn juist ingevoerd.
    • Contactstoppen en koppelcontactstoppen zijn niet beschadigd.
    • Er zijn geen mechanische of elektrische aanpassingen aangebracht, in het bijzonder in veiligheidketens.
    • Het materiaal wordt toegepast overeenkomstig het ontwerp.
  • Ga bij een inspectie door meting of beproeving van een elektrisch keukenapparaat ten minste de volgende punten na:
    • de isolatieweerstand van het arbeidsmiddel;
    • de weerstand van beschermingsleidingen;
    • de werking van de aardlekbeveiliging door bediening van de testknop;
    • de aanspreekstroom en -tijd van aardlekbeveiligingen;
    • de juiste werking van veiligheidscontacten en van elektrische en elektronische beveiligingsinrichtingen.

Links